projecten

De Jonge Veenen Moerkapelle

In Moerkapelle is een nieuwe wijk in ontwikkeling: ‘De Jonge Veenen’. In vervolg op fase 1 is in 2018 – 2019 de 2e fase door Vosplan Vastgoedontwikkeling en aannemer Batenburg Bouw gebouwd. Fase 2 maakt onderdeel uit van in totaal circa 500 woningen die in het gebied ‘De Jonge Veenen’ worden gerealiseerd. INBO heeft het stedenbouwkundig plan en het inrichtingsplan van De Jonge Veenen fase 2 verzorgd. De woningen zijn ontworpen door architect Ron van Leent.

De buurt kenmerkt zich door smalle autoluwe profielen en door de groene wiggen in het plan met zicht op het landschap rond Moerkapelle. De architectuur heeft als thema de jaren 30 met specifieke woningtypen en diverse hoekoplossingen.

Voor Woonpartners Midden-Holland zijn in deze fase 19 sociale eengezinswoningen gerealiseerd. De officiële paal van deze woningen werd op 12 februari 2018 geslagen door wethouder Jan Hordijk.

Woninginformatie

De 4 kamer eengezinswoningen zijn verdeeld over drie woonblokken en hebben een kleine voortuin en een ruime achtertuin. Parkeren kan zowel in de straat als achter de woning in een (openbaar) ‘parkeerhof’. De woningen zijn voorzien van PKVW (politiekeurmerk veilig wonen) gecertificeerd hang- en sluitwerk en beschikken over een energiezuinige hybride HR-ketel. Dit wil zeggen dat er niet alleen warmte uit gas (fossiele brandstof) wordt opgewekt maar er wordt ook met de hybride ketel warmte uit de lucht onttrokken.

Planning

De woningen zijn in 2019 opgeleverd en allemaal verhuurd. De woningen die in de toekomst beschikbaar komen, worden via WoningNet aangeboden.